Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.09.2009 21:38 - ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА РОДИТЕЛИ, БАБИ, ДЯДОВЦИ И ДРУГИ РОДНИНИ :-)))
Автор: qhnalametlata Категория: Други   
Прочетен: 3752 Коментари: 3 Гласове:
0



Едва ли има първокласник, който да не очаква с нетърпение първия учебен ден. Всичко е ново и интересно. Отвсякъде извират нови ярки, цветни и разнообразни впечатления, които децата охотно поглъщат.

Всичко наоколо е прекрасно, но замисляли ли сте се за опасностите, които дебнат децата в и около училище. Някои от тях можем да видим, пипнем ... т.е. със сигурност сме ги забелязали и можем да им противодействаме в различна степен. Всеки от нас би ги степенувал по свой си начин. Да видим кои са те ...

Първото, с което се сблъскват децата ни на път за училище са прелитащите с бясна скорост коли. Да се чуди човек как се променят себеподобните му в момента, в който се качат на кола! Особено ако тази кола е от някакъв по-лъскав, респ. по-скъп модел. Преобладаваща част от шофьорите не намаляват скорост дори по вътрешните квартални улички, където трябва да се движат в най-лошия случай с 40 км/ч.

Второто са многобройните антисоциални субекти, които кръстосват града ден и нощ. Някои от тях можете да видите в самото училище, тъй като също са “ученици” в съответното образователно заведение. С наличието на такива “ученици” често са свързани и съпътстващите ги “аксесоари” от рода на ножове и др. вид хладно оръжие. Тях може да определим като третата опасност, която дебне децата ни независимо дали са в училището или извън него. Често неразделна част от “коктейла”, който описах е и четвъртата съставка – наркотиците.

Всеки от нас би изброил още много опасности дебнещи децата ни, най-вече когато са извън дома. Фактори, на които всеки родител противодейства според индивидуалните си възможности. Едни се справят по-добре, други – не чак толкова.

Има обаче опасности, на които повечето хора не обръщат достатъчно /да не кажа никакво/ внимание, по простата причина, че не могат да се видят, чуят, пипнат, помиришат, вкусят. Това са 3-те основни вида патогенни влияния, чието съществуване обикновено не отчитаме. Първото от тях е най-древното, наречено геопатогенно излъчване. С неутрализирането (казвам неутрализиране, защото няма как да бъде премахнато, тъй като е част от мястото, което обитаваме) му се борят още от древни времена най-вече източните философии и практики. Друг вид патогенно влияние, съществуващо както от древни времена, така и в наши дни е социопатогенното излъчване. Някога, по време на Светата Инквизиция са изгаряли на клада набедените за носители на по-различно от това на масите излъчване. Кои са патогенните елементи в посочения пример е въпрос на гледна точка и оставям на вас да определите това. Помислете си сериозно обаче за аналогични носители на социопатогенно излъчване, с които детето ви може да се сблъска в училище или извън него. Недоволен от заплатата си преподавател или надрусан съученик, или по-лошо ... утвърден съученик-наркоман, останал без дневната доза и способен на всичко? Вариантите са много. Нека тях да поставим на второ място.

Друг вид опасно излъчване, зародило се напоследък, особено откакто човекът започна да се заобикаля с всевъзможни технологични играчки, които улесняват живота, а освен това го издигат в очите на заобикалящите го, е технопатогенното излъчване. Нека го определим като третата по ред (но не на последно място) невидима опасност, която дебне всички ни.

Да, но ние, родителите сме зрели хора, които могат да преценят аргументите “ЗА” и “ПРОТИВ” технологичните улеснения. Съмнявам се обаче, че децата ни си дават сметка за това. Особено горките първолачета, които тутакси “обзавеждаме” с мобилни телефони, за да сме спокойни ние, родителите. Предполагам, че част от вас са гледали един репортаж по Нова ТВ, в който бе нагледно демонстрирано как може да се опече яйце между два работещи GSM-a. Ако не са го гледали, поне са чули за това. В резултат на подобни аматьорски експерименти, напоследък много престижни лаборатории фокусираха вниманието си върху тези вредни влияния. Неотдавна в Австрийския парламент дори бе внесен законопроект, който забранява продажбата на мобилни телефони без съпътстващи ги аксесоари, обезвреждащи вредното им излъчване. На технопатогенните излъчвания за наш късмет можем да противодействаме най-лесно, тъй като последните няколко години в България вече има фирми, предлагащи различни модели обезопасяващи устройства с различна степен на обезвреждане. След като хвърляме толкова средства за “оборудване” на децата си още от първи клас, мисля че добре би било да похарчим още малко, за да сме спокойни, че няма още от ранна детска възраст да им заложим на клетъчно ниво предпоставки за заболявания, предизвикани от всевъзможните технологични играчки, бълващи вредни вълни.

В подкрепа на всичко описано до тук искам да ви покажа как изглежда полето на човека в няколко отделни случая, а именно:

imageimage

1.      когато е относително здрав и възможно най-далеч от информационно-енергийни патогенни влияния;

imageimage

2.      когато е подложен на всевъзможни патогенни излъчвания, вкл. и при разговор с GSM и

imageimage

3.      когато ползва защитно устройство за мобилния си телефон, както и за други технологични играчки за малки и големи.

Крайните изводи всеки може да направи сам за себе си. На всеки един от вас оставям да реши дали ще остави детето си в безбрежния океан от опасности, с които съвременната цивилизация ни засипва, или ще постъпи интелигентно, като отчете наличието на “коктейла” от опасности и ще вземе адекватни мерки да защити семейството си.




Гласувай:
0



1. universalnite000 - Изнесената информация, придру...
29.09.2009 17:42
Изнесената информация, придружена с Кирлиановите фотографии е много ценна, дано повече хора обърнат подобаващо внимание на написаното от теб ...
цитирай
2. qhnalametlata - една полезна връзка в подкрепа на написаното по-горе ...
27.10.2009 17:47
Отново и отново ще акцентирам върху въпроса, тъй като не е "измислен", както твърдят някои, ами е много сериозен!
Не само според мен, голям процент от стерилитета напоследък се дължи на общуването с технологиите.
Ето и един линк, който има отношение и към учениците ...
http://www.bgfactor.org/index_.php?cm=10&id=20973
цитирай
3. анонимен - Започна най-голямото изследване на вредата от джиесемите ...
25.04.2010 11:13
В неговите рамки ще бъдат наблюдавани над 250 хил. души на възраст между 18 и 65 години във Великобритания, Финландия, Холандия, Швеция и Дания
Повече инфо тук: http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=2932051
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: qhnalametlata
Категория: Други
Прочетен: 52718
Постинги: 7
Коментари: 15
Гласове: 17
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930